Når badesæsonen nærmer sig, er det tid til at tænke på badetøjet.

Kroppen ændrer sig med tiden

Kroppen er jo i konstant forandring, så selvom man fandt en fantastisk badedragt sidste år, er det ikke givet, at den fortsat er den bedste løsning i år. Med tiden bliver kvindekroppen, om man vil det eller ej, mere og mere mormoragtig. Og dette gælder især kvinder, efter de har født.

Ideelt set kunne man jo bruge vinteren på at træne sig i form. Når så sommeren er over os, er man klar til at hoppe i en hvilken som helst bikini. Desværre ser virkeligheden ikke sådan ud – i hvert fald ikke for flertallet af kvinder, men heldigvis findes der råd for den slags.

Bikini eller badedragt?

Hvis man er i form til det, kan man jo altid vælge en bikini.  For dem, som ikke nåede at komme det, vil en badedragt sikkert virke mere tillokkende. Der findes et hav af forskellige badedragter, og det kan betyde meget at sørge for at være omhyggelig med at vælge den helt rigtige.

Farver og mønstre

Hvis man naturens side ikke er blandt de mest solbrændte, bør man måske holde sig fra farven hvid. De fleste tager sig nok bedst ud i hvid sidst på sæsonen, hvor man så til gengæld også bliver flot med solbrun hud og hvid badedragt. Det samme gælder andre lyse farver som for eksempel lysegrå. Her kan man godt falde helt i med farven, hvis man selv er ret bleg. Hvis man er mest til de sikre farvevalg, skal man vælge sort, der jo som bekendt slanker. Hvad angår mønstret stof, vil dette kunne bruges til at give lidt mere spræl til badedragten, hvis man ønsker dette. Man kan også holde sig til det mere klassiske med nogle ensfarvede striber eller prikker.

Det optimale snit

For at finde ud af hvilket snit der fungerer bedst for ens kropstype, må man ud og prøve nogle forskellige badedragter. Tit har man en ide inde i hovedet om, hvordan det skal være, og hvis det viser sig at holde stik, kan man være heldig at finde en god badedragt med det samme. Ellers skal man huske at være åben. Nogle gange kan man jo blive overrasket og finde det helt rette i noget, man normalt ikke engang ville gide besvære sig med at prøve.

Stoffets kvalitet

Man vil ofte opleve, at badetøjet hurtigt bliver slidt, og det på trods af, at man ikke har brugt det specielt meget sammenlignet med ens almindelige tøj. Dette skyldes jo det ekstra slid, der er på badetøjet. Hvis man bader i en swimmingpool, så indeholder denne en del klor, der bruges til at rense badevandet med. Klor har også bare den effekt, at det slider på tøjet, så derfor skal man huske at skylle sit badetøj godt igennem med almindeligt vand, hver gang man kommer op af vandet.

Bader man i havet, vil man ligeledes kunne se, at badetøjet kommer til at se slidt ud. Her vil der typisk være et fysisk slid fra de mange små sandkorn, som sætter sig fast i stoffet. Uanset hvad skal man forvente et slid på badedragtens farver og elastik, og at det vil resultere i, at man skal ud at købe ny badedragt før eller siden.