Afbudsrejser er populære, fordi de er en god mulighed for at rejse billigt. Ved man, hvor og hvornår man skal lede, kan man spare mange penge og få en rigtig skøn ferie. Læs mere om afbudsrejser her og om, hvornår man finder de billigste afbudsrejser.

Hvad er en afbudsrejse?

Når man hører ordet ”afbudsrejse”, er det oplagt at tro, at der er tale om en booket rejse, som andre har meldt afbud på, og som derfor sælges til billige penge. Det er også rigtigt i nogle af tilfældene, men det er langt fra den mest udbredte årsag til, at afbudsrejser sælges så billigt, som de gør.

I de fleste tilfælde, er der tale om overskudsrejser fra rejseselskabernes pakkeløsninger, som ikke er blevet solgt. Da rejseselskabet skal betale omkostningerne for rejsen, om den er solgt eller ej, sætter de prisen ned på rejsen, når afrejsedato nærmer sig for at sikre sig, at rejsen bliver afsat.

Årsagen til, at en afbudsrejse kommer som en færdig pakkeløsning, er således ikke så ofte, at det er en rejse, andre har booket og meldt afbud på, men nærmere, at det er den pakkeløsning, rejseselskabet har tilbage efter at have solgt de øvrige rejser. Det betyder dog ikke, at en afbudsrejse ikke kan blive en fantastisk ferie.

Hvordan finder man en billig afbudsrejse?

Afbudsrejser kommer i mange forskellige afskygninger og kan fås til mange forskellige destinationer. Nogle rejser efterlader mere plads til, at du selv kan være herre over rejsens nærmere detaljer, aktiviteter og lignende, mens andre er mere fastlåste. Som hovedregel kan man sige, at jo mere frihed man har til selv at bestemme, jo dyrere er rejsen som regel.

Et andet godt tip til at finde en billig afbudsrejse, er at være fleksibel – både med tidspunkt, destination, og lufthavnen du afrejser fra. Selvom du bor på Sjælland kan det eksempelvis af og til godt betale sig at kigge på afbudsrejser fra Billund, fordi der her kan være penge at spare.

Vil du gerne helt ned i pris, bør du kigge efter afbudsrejser uden for de mest populære rejsetidspunkter på året. Som regel vil det betyde, at du skal kigge efter rejser uden for skolernes sommerferie. Her er rejserne i forvejen billigst, og de bliver kun endnu billigere, hvis du kan finde en afbudsrejse.

Hvornår skal man lede?

Vil du gerne finde en rigtig billig rejse, er det altså en god idé at starte med at lede efter rejser uden for skolernes sommerferie. Når det kommer til afbudsrejser, er mange af den opfattelse, at det er bedst at begynde at lede ganske kort, inden man ønsker at rejse. Det skyldes, at mange er af den overbevisning, at rejserne bliver sat helt ned i pris kort inden afgang.

Det er dog sjældent tilfældet, at rejseselskaberne dropper prisen yderligere kort inden afgang. Tillad således dig selv at have lidt mere planlægningstid, og begynd at lede i eksempelvis måneden inden afrejse. Vær dog stadig så fleksibel som muligt med rejsetidspunktet, hvis du ønsker de bedste tilbud.