Ved at rejse verden rundt kan man få en masse fantastiske oplevelser, mens det også hjælper mange med at udvikle sig selv som mennesker. Når man rejser til udlandet oplever man andre kulture, og møder nye mennesker med et helt andet syn på livet. Det gør, at man ofte sætter mange af sine egne holdninger i perspektiv, og ofte ser man tingene fra en anden synsvinkel.

Det fantastiske ved at rejse er, at der er så mange muligheder. Nogle rejser for at opleve andre landes kulture, mad og kunst m.v. Andre tager til udenlandske musikfestivaler og sport events. En anden mulighed, som mange benytter sig af, er, af tage til et udenlandsk feriested, hvor man kan flygte fra dagligdagen i et stykke tid, og bare slappe totalt af og lade batterierne op.

Men at rejse, kan også være lidt af en praktisk udfordring for dem, der sidder i kørestol. Man skal som ofte ombord på et fly, og rejse med offentlig transport i et fremmed land. Her får du nogle tips om, hvordan du kan rejse verden rundt i en kørestol, og få de samme fantastiske oplevelser som alle andre, uden at den praktiske udfordring er for stor.

Lav dit forarbejde

I dag har de fleste steder med mange trapper kørestolsramper, der gør det mere tilgængeligt for folk i kørestole. Desværre er det dog ikke alle steder, der gør sig den umage at tænke på, at der er nogle, der sidder i kørestole. Hvis man er i udlandet og skal besøge et sted, er det meget surt, hvis man først finder ud af når man kommer derhen, at man ikke kan komme ind, fordi de ingen kørestolsrampe har.

Ved at lave lidt forarbejde kan du dog nemt undgå at rende ind i dette problem. Tjek på nettet på forhånd, om de steder du har tænkt dig at besøge, har en kørestolsrampe. Hvis du for eksempel skal til en fodboldkamp, så kan du læse på nettet om handikap mulighederne på stadion. Husk også at tjekke, at al den transport du skal bruge, har en kørestolsrampe, dvs. fly, busser, tog osv.

Hvis du skal rejse i en bil, så kan det anbefales at købe eller leje en kørestolsrampe til bilen, så du nemt kan komme ud og ind i bilen.

Gør brug af teknologien

Hvis du for eksempel vil opleve en storby, og skal være meget aktiv udendørs, kan en el kørestol klart anbefales. En el kørestol gør, at du nemt kan køre rundt i byen i timevis, uden at du bliver træt i armene. Hvis du synes at en el kørestol er for dyr at købe – eller hvis du ikke gider at købe en kun til rejsen – så tjek mulighederne for at leje el kørestole i den by du skal rejse i.

Udover selve stolens komfort, kan en armstøtte til kørestolen også gøre de lange ture i storbyen mere behagelige. Armstøtter kan derfor klart anbefales til rejsen, og de kan bruges til både almindelige kørestole og el kørestole.