Rigtig mange danskere snakker om, hvordan de skal ud og opleve verden, når de en gang går på pension. Det er da også en perfekt alder at rejse i, da man ingen forpligtelser har, hverken i forhold til børn eller arbejde. Hvis pengene tillader det, kan man faktisk rejse i flere måneder ad gangen, hvis det er det, man lyster, eller man kan tage på mange mindre rejser. Undersøgelser viser da også, at de ældre over 60 rejser mere end nogensinde. Men hvorfor skulle man ikke også gøre det? Det er bare om at udnytte det, mens man stadigvæk kan.

Desværre er der dog også nogle ældre, som ikke vælger at udnytte det, selvom de faktisk gerne vil ud og opleve verden. Det kan skyldes mange ting, heriblandt at folk føler sig for gamle eller for besværede i forhold at skulle tage afsted på den måde. Det er ærgerligt for disse faktorer behøver ikke at spille nogen rolle i forhold til ens rejsemuligheder. Så længe man er godt forberedt, så kan man stadigvæk komme ud på en masse uforglemmelige ture. 

Tips til ældre rejsende

Når ældre vælger ikke at rejse på grund af deres alder, så skyldes det ofte, at de ikke føler sig friske nok til at skulle fare afsted mod et fremmed land. Flyturen kan virke lang og uoverskuelig, og man kan være bange for, om man får oplevet noget, når man hverken forstår sproget eller besidder den samme mængde energi længere. Disse ting behøver dog ikke at være nogen hindring overhovedet. På flyturen på vej derned kan man fx tilkøbe sig nogle pladser med ekstra god benplads, så man er sikker på at sidde komfortabelt. Der findes også et hav af guidede tur, som man kan tage af sted på.

Ofte vil der være en dansk rejseguide tilknyttet, som hjælper med alle de praktiske ting. Det eneste man derfor skal gøre er at slappe af og lade sig føre afsted. Disse guidede ture foregår ofte også i grupper, så hvis man er alene, er det en oplagt mulighed for at møde nye mennesker. Her kan det anbefales at tage af sted på grupperejser, som er henvendt seniorer, så man ved der bliver taget hensyn, hvis man eksempelvis ikke går så godt.   

En stok kan gøre ferien meget mere overskuelig

At blive ældre kan nogle gange også komme med nogle fysiske skavanker. Det kan være ens krop ikke længere er, hvad den har været, og derfor føler man sig ikke stærk nok til at rejse. Det kan der dog sagtens laves om på. Er man gangbesværet, kan man fx godt få sin stok med på rejsen. Flyselskaberne tager hensyn til sådanne forhold, så man skal ikke være bange for, at man ikke kan få den med ombord på flyet. En sammenklaplig stok vil være yderst praktisk i sådan et tilfælde. En gangstok er også et bud på en stok, man kan medbringe. Især hvis man gerne vil på nogle ture, så kan man bruge den at støtte sig til. Det kan derfor anbefales at købe én eller flere stokke, før man tager afsted. På den måde kan man stadigvæk som ældre eller gangbesværet få sine rejselyster dækket.