Når de første påskeæg dukker op i supermarkederne, ved vi at det er på tid at tænke på påskegaver. Om det er jul, Valentinsdag eller påske, vi kan være sikre på at vi ikke vil glemme at tænke på gaver. Det sørger butikkerne nok for.
Set fra skrivende stund, bliver din næste gave måske en påskegave. Medmindre der kommer en fødselsdag eller et jubilæum imellem. Eller noget helt andet, måske en spontan indskydelse om at overraske kæresten eller din gamle mor?
Vi giver gaver til familiemedlemmer, til kærester, til gode venner, men også til helt fremmede. Nogle gange smider vi noget i en raslebøsse. Eller vi sender et bidrag til et godt formål, med mobile pay eller sms. Også det er gaver. Gaver med hensigt og mening endda.

Vi glæder os når vi giver

Det dejlige med at give gaver er at det virker begge veje. Det er sikkert også en grund hvorfor gaver er så populære. Du giver en gave for at gøre et andet menneske glad. Men samtidig bliver du selv også det. Vi glæder os simpelthen begge veje. Når vi får gaver og når vi giver gaver.

Det er i hvert fald ideen med en gave. Men der kan godt være forskel på gaver. Det er vigtigt at en gave ikke føles som om den er givet af nødvendighed. Det er skuffende for den der får en gave. Og sådan skal det heller ikke være. Jo, traditioner er vigtige, men de skal ikke diktere os. Når du giver en gave skal det være fordi du gerne vil, og ikke fordi det ville føles forkert hvis ikke du gjorde.

Få inspiration til gode gaver

Nogle gange ved vi simpelthen ikke hvad vi skal give. Vi vil gerne, men vi lever i et rigt samfund, og har i forvejen så mange ting. Men gaver behøver jo ikke være ting man putter på hylden. De kan også være noget som ikke kan gribes med hænderne. En oplevelsesgave for eksempel. Heldigvis er der masser af inspiration til gaver at hente. På Internettet kan du få gryden til at koge over, så mange gaveideer findes der.
Eller, i stedet for noget personligt kan det også være noget som flere andre får glade af. Ting til hus og have for eksempel. Hvis du køber et par trænere til din nevø, bliver han nok glad for dem.

Men hvis du stiller ham en trampolin i haven, så kan eller hun også invitere vennerne med.

Gode gaver har en god virkning

Vi bevæger os alt for lidt i dag, det er et livstilsproblem. Vi ved godt at vi skal bevæge os mere men har ikke altid lyst og lejlighed. Vi gider heller ikke tage alt så alvorligt hele tiden. Men hvis det kunne være en leg, at bevæge sig mere, så er det måske ikke så tosset.  Det gælder især børn og unge. En trampolin er en kanon gave fordi den gør netop det – får børn og voksne til at bevæge sig mere som en leg.