At købe et køleskab er en stor og dyr betaling. Vær forsigtig, når du vælger, og du vil være glad for dit køleskab i årtier endnu. Vælger du uklogt, vil du fortryde det i lige så lang tid. Derfor er der ingen grund til at stresse over beslutningen. Det er en selvfølge, at man ikke skal ud på indkøb efter så store ting hver eneste dag, hvilket er grunden til at du finder de ting som du skal undgå i denne artikel.

Som det viser sig, så er der en masse faldgruber, når det kommer til sådan et køb. Listen inkluderer f.eks. at vælge den forkerte stil til dit hjem – det kan være i form af farve og størrelse. En anden kan være kapacitet, nemlig hvor meget plads du har brug for til at opbevare mad. Det er vigtigt at tænke grundigt over detaljerne. Er der skuffer til mejeriprodukter og grøntsager? Det kan være, at du er ligeglad, men tjek hellere inden køb.

Små ting som is- og vanddispenser er også vigtige, når det angår køb af køleskab. For nogle er dette selvfølgelig spild af penge. Her er de største fejl, som du kan begå ved køb af køleskab.  

At købe den forkerte stil

Køleskabe er store sager, men de er langt fra alle sammen ens. De kommer i mange forskellige størrelser, former og designs. Hver stil har sin egen force. Dertil også sin egne mangler. Typisk vil de billigere køleskabe ikke have så mange smarte funktioner som de dyrere. Det kan være, at du ender med det helt forkerte produkt, hvis du ikke tager dig tid til at vælge en ordentlig stil.

At glemme at tjekke om der er plads til det

Lige meget om du vælger et skab med topfryser eller fryser forneden eller anden stil, så er det vigtigt at vide, om køleskabet passer, hvor det skal stå. Det siger sig selv. Men det er ikke et ukendt problem. Du kan med fordel måle dit gamle køleskabs dimensioner før du køber et nyt, og derved bruge disse mål til købet af det nye. Det er også vigtigt at tjekke, om det stikker ud fra dine køkkenelementer. Du kan hurtigt ende op med et køleskab, der stikker ud og derved forstyrrer køkkenets billede.

At glemme at tænk over kapacitet og opbevaring

Ingen ejer er ens. Vælg derfor et køleskab, der møder jeres specifikke behov for kapacitet og opbevaringsmuligheder. Har du brug for at have mange ting i fryseren i lang tid, så har du højst sandsynligt behov for et køleskab med masser af køleplads. I dette tilfælde skal du nok vælge et side-om-side-køleskab. Du kan selvfølgelig også vælge at købe en fryser ved siden af, som kan stå andetsteds; men det skal også med i beregningerne. Hvis du skal have et fritstående, så er prisen måske vigtigere end fryserplads.

Sidst men ikke mindst, så tænk over farven. Jo længere du går ned i pris, desto værre bliver kvaliteten af farven også.