Alle dage er denim kommet og gået i det danske modebillede, men man går da aldrig af vejen for et par velsiddende jeans. Du kender måske bedre denne form for jakker som cowboyjakker. Det er især denimjakkerne, der myldrer frem fra klædeskabene lige så snart solen begynder at kigge frem. Ikke alene kommer de i den klassiske blå indigo-farve, men er også at finde i gul, rød, sort, hvid og blå. Denimjakken er alsidig og kan bruges både som åbenstående jakke eller lukkes for kulde og frost. Modellerne med huller passer perfekt til den rå og urbane trend, der altid formår at vende tilbage. Hvis du selv vil sætte dit eget præg på din denimjakke, kan du kombinere den med badges eller patches med motiver, der passer til din stil.

Jakkerne kommer både i korte og lange udgaver. De kortere denimjakker er perfekt til dig, der gerne vil fremhæve dine former, da de ofte slutter lige over hofterne. De længere udgaver af cowboyjakken er velegnede til dig, der eksempelvis gerne vil have leggins på som bukser, men ikke gider invitere hele verden til at se farven på dine underbukser, eller bare elsker at gemme sig i en stor jakke.

Denim til mænd

Mange tror fejlagtigt, at denimjakker kun er til kvinder, men også mændene kan roligt iklæde sig en dejlig cowboyjakke. De er især på vej tilbage i et stort oversize fit til mænd, hvor der også er plads til en sweatshirt eller hættetrøje inden under selve jakken. Denim har naturligvis også været populært til mænd alle dage og selv de første jeans blev fremstillet til arbejdende mænd, der kravlede rundt på knæene i kulminerne. I dag er jeans på mange måder et vigtigt statement piece og et must have for de fleste mænd. Særligt de stramme denimbukser, skinny jeans, er at finde i størstedelen af de maskuline garderober.

Sådan styler du denim

I modens verden er der selvfølgelig ingen begrænsninger for, hvad man kan tillade sig og ikke kan tillade sig. Du kan derfor style denim på mange forskellige måder. For mange er denim et casual materiale, som egner sig perfekt til en hurtig tur ud af huset, kombineret med et par lækre sneakers som eksempelvis Puma sko. Hvis ikke du ønsker at have jakken på om kroppen, kan du også binde den om taljen. For mænd er det særligt populært at bruge en denimjakke som tilbehør, der bindes på tværs over skulderen og taljen, så jakken hænger skråt fra hyggen. Den kan også bare lægges om skuldrene. Hvis du som mand vil nedtone et klassisk outfit og gøre det mere egnet til hverdagsbrug, kan du eksempelvis bruge en cowboyjakke til formålet.

Denimjakken er perfekt med bukser såvel som kjoler, og kan bruges med enhver form for sko. Netop de mange anvendelsesmuligheder er grunden til, at denim er på vej tilbage og sandsynligvis er kommet for at blive.